0737 809 952
contact@astraduceri.ro

Traduceri legalizate Bucuresti

Legalizarea notariala a documentelor traduse
La solicitarea clientului, oferim servicii de traduceri legalizate pentru orice tip de documente oficiale.
 
Procedura de legalizare:
 
1. Primul pas este autorizarea traducerii, ceea ce inseamna pur si simplu ca, traducatorul autorizat pentru limba in care s-a facut traducerea aplica stampila si semnatura sa pe documentul tradus. Astfel, documentul tradus devine traducere autorizata.
 
2. Pasul nr. 2 il reprezinta legalizarea notariala a traducerii autorizate in prezenta unui notar, a traducatorului care a afectuat traducerea si, bine-nteles, a documetului original dupa care s-a efectuat traducerea respectiva.
 
Conform noilor reglementari ale Camerei Notarilor in domeniul traducerilor legalizate, nu se mai pot efectua traduceri legalizate decat pentru documente prezentate în original notarului. In acest sens, se va atasa la traducere o copie a documetului original, documente ce vor fi pastrate in arhiva biroului notarial.
Pot fi legalizate notarial doar traduceri ale documentelor oficiale, pe suport de hartie, prezentate in original, precum documente emise de institutii ale statului, unitati scolare, societati, avocati, notari, contabili, s.a.m.d. ce sunt autentificate cu stampila si semnatura autoritatii emitente. Procesul de legalizare notariala a traducerilor certifica doar autenticitatea semnaturii si stampilei traducatorului aplicate pe un document tradus. Prin procesul de legalizare al traducerii nu se verifica sau certifica autenticitatea/corectitudinea/continutul documentului tradus de catre notarul care efectueaza  legalizarea documentului autorizat.
Pentru eficientizarea si accelerarea procesului de traducere, precum si pentru a economisi timp, documentele pentru tradus pot fi scanate si trimise prin email sau fax, iar originalul se prezinta doar in momentul ridicarii traducerii.
 
Important: In cazul în care solicitati o traducere ce necesita legalizare, aditional timpului necesar alocat traducerii trebuie sa luati in calcul si orarul birourilor notariale. Din acest motiv, daca doriti o estimare a termenului de predare pentru o traducere care necesita legalizare, trebuie sa aveti in vedere faptul ca birourile notariale au, in general, programul intre orele 10.00 si 16.00, de luni pana joi, iar vineri au program redus. De asemenea, in perioada sarbatorilor legale, birourile notariale sunt in general inchise.
 
Preturi traduceri legalizate:
Pentru acest serviciu se percep taxe notariale in valoare de 50 lei +TVA/act (valabil in Bucuresti), primul exemplar si 10 lei/fiecare exemplar in plus, taxe ce se adauga la costul total al traducerii.
Limbi traduceri disponibile:
- Engleza - 30 - 35 lei/pagina
- Spaniola - 30 - 35 lei/pagina
Fiecare traducere este personalizata in functie de domeniu, dificultate, volum, etc. Contactati-ne pentru a obtine o cotatie cat mai corecta.