0737 809 952
contact@astraduceri.ro

Traduceri Araba Bucuresti

TRADUCERI SPECIALIZATE AUTORIZATE ARABA

Tarifele pentru traduceri araba se situeaza in intervalul 55 - 60 lei, in functie de specificatiile proiectului de traduceri.
 
Pretul unei traduceri este personalizat in functie de domeniul acesteia, volum, termen de predare, etc.. Pentru a obtine o cotatie cat mai rapid, transmiteti-ne documentul pentru tradus via email sau fax, iar noi vom reveni cu o estimare cat mai exacta conform criteriilor de mai sus.
 
Ne puteti contacta la nr. de telefon sau la adresa de email de pe site, sau puteti cere o oferta de pret prin formularul de pe site.
 
Limba araba este cea mai mare subramura, conform numarului de vorbitori, aflata inca in uz, din cadrul familiei de limbi semitice, fiind inrudita indeaproape cu ebraica, aramaica, cananeana, limbile etiopiene, etc., multe dintre acestea fiind limbi moarte.
Limba araba este limba Coranului (Coranul fiind cartea de capatai a religiei islamice, fondata in secolul al VII-lea in peninsula Araba, pe teritoriul actual al Arabiei Saudite, de catre profetul Muhammad si bazata pe textul religios cunoscut sub numele antementionat de Coran, echivaland oarecum cu Biblia pentru crestini) si este considerata limba oficiala in toate statele musulmane de pe glob. Povestea limbii Arabe incepe in Arabia Saudita, in timpurile pre-islamice, de unde a crescut incet dar sigur, extinzandu-se pana in Orientul Mijlociu, Africa de Nord si alte zone in care este vorbita si astazi.

Lingvistii au clasificat limba Araba in mai multe categorii majore, printre care le enumeram pe cele mai importante: Araba clasica (sau Araba Coranica), Araba standard si Araba colocviala. Araba clasica este utilizata in Coran si este arareori folosita in alte contexte decat cel religios sau, uneori, in educatie. Araba literară sau araba modernă standard este limba vorbita de majoritatea arabilor si este utilizata ca limba oficiala in multe state. Araba colocviala este un fel de “argou” folosit de majoritatea populatiei in viata de zi cu zi. Totusi, Araba colocviala difera foarte mult de la zona la zona.
In prezent limba araba este vorbita de aproximativ 220 de milioane de oameni, intinsi pe mai mult de 20 de tari, incluzand printre altele Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Irak,  Maroc, Algeria, Iordania, Kuweit, Liban, Libia, Qatar, etc. In momentul de față, datorita emigrarilor, exista numeroase comunitati islamice raspandite pe tot globul. Datorita raspandirii sale pe glob si importantei, araba a fost adoptata din anul 1974, ca una dintre limbile oficiale de lucru ale Organizației Națiunilor Unite.
Studii recente au descoperit ca este mai dificil sa inveti limba araba deoarece contine mai multe detalii, iar o persoana care studiaza aceasta limba trebuie sa recunoasca literele si sa le asocieze cu sunetele. Pentru a diferentia caracterele in limba araba, trebuie sa cauti detalii minuscule, cum ar fi plasarea punctelor pe litere, ceea ce necesita o atentie deosebita la detalii si concentrare si nu in ultimul rand cunoasterea aprofundata a limbii.
Datorita acestor motive, proiectele de traduceri araba trebuie gestionate de traducatori cu experienta care sunt familiarizati cu specificitatile aceste limbi aparte, pentru a asigura calitatea traducerii si pentru a respecta exigentele fiecarui proiect de traduceri araba, in functie de specificatiile acestuia.
Domeniile specializate in care oferim servicii de traduceri araba sunt dintre cele mai diverse: traduceri contracte, traduceri licitatii, traduceri din domeniul financiar, comercial, bancar, resurse umane, IT, si altele.